Aprofitant que cada 15 dies sortim a nedar, des de la TCN volem col·laborar activament amb la web Observadors del Mar (http://www.observadorsdelmar.cat), on hi aportem les dades sobre les observacions d’espècies marines trobades en les nostres etapes.

Aquest portal és un lloc de recollida dels albiraments, ja siguin professionals o d’oci, amb l’objectiu de crear una gran base de dades amb informació de qualitat. Aquesta és una eina molt útil tant per al coneixement de la fauna i flora marines (distribució, abundància, aparició d’espècies invasores, etc.) com, al mateix temps, per saber què passa al mar (canvi climàtic, contaminació superficial i del fons, etc).

Per als socis i simpatitzants de la TCN us hem volgut plasmar en un pòster les espècies vistes aquest any 2014 (cliqueu aqui: Pòster TCN14). Aquest material ha estat creat per la Sònia Cervià amb l’ajuda de la il·lustradora i biòloga Maria Fargas i d’en Marc Arenas, biòleg marí i educador ambiental, que molts coneixereu pel seu blog (http://allyouneedisbiology.wordpress.com).

Esperem que us agradi tant com a nosaltres. Us convidem a que ens ajudeu dient-nos totes les espècies que aneu identificant, tant dins com fora l’aigua.